lördag 18 april 2009

Kortkurs på Pappersakademin!

I torsdags var jag på kortkurs hos Emilia Åman på Pappersakademin. En kurs jag verkligen kan rekommendera. Kursen började vid halv sju och vi var väldigt nöjda när vi lämnade butiken efter några trevliga och pyssliga timmar, som gick väldigt snabbt.

Emilia hade verkligen gjort ett jättejobb för att vi skulle hinna göra så många kort som möjligt och lära oss många tekniker samtidigt.

Vi hann med hela fem kort och av dessa var fyra i olika format. Vi började med ett avlångt kort i grått papper. Emilia hade gjort ett förslag på hur kortet kunde arrangeras också fick vi likadana mönstrade pappersbitar som hon använt. Sedan fick vi själva välja hur vi ville disponera pappersbitarna. Färgerna på papperen var vita/grå/svarta. Vi fick också i uppgift att stansa ut en bild som skulle fungera som en färgklick på kortet.

Nästa kort var i formatet 15x15 cm och var naturfärgat. Nu skulle vi laborera med två papper som i huvudsak var blåa. Det ena papperet var prickigt och det andra var randigt (dock breda ränder). Som pricken över i:et använde vi oss av en stämpel som vi embossade denna gång.

Kort nummer tre var också det i formatet 15x15 cm, men ljusblått. Inför denna övning hade Emilia gjort två olika varianter av kort och vi fick välja fritt från de material hon använt sig av. Vi använde oss av otroligt vackra papper från Inkido, som även säljs på Pappersakademin, små söta rosor och stämplar.

De två sista korten var av mindre format. Det minsta av dessa pryddes av papper och en kungakrona som vi klippte ut efter en mall i guldigt papper.

Mitt absoluta favoritkort under kvällen var i formatet 10x15 cm och naturfärgat. Emilia ville att det skulle upplevas som geting-inspirerat och använde sig därför av orangefärgat papper, punchinella och brads i form av sländor. Kortet blev verkligen jättefint!!


Jag avslutar dagens inlägg med en bild på Emilia och kursdeltagaren Kelly som pysslar för fullt.

Klickar ni på kortet kan ni se några av korten, samt att Emilia gjort reklam för min blogg! Tack för en trevlig och inspirerande kurs Emilia!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Grattis du vann i min skissutmaning!
  Maila över din adress så kommer din vinst på posten!


  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar idé att uppvakta den blivande bruden med!!!
  Underbara kort!

  Kram Lian

  SvaraRadera

Bloggintresserade